پیش فاکتور دریافت فایل
طرح توجیهی زعفران + pdf - دانلود طرح توجیهی کشت زعفران
5287
20,000 تومان
.zip
501 کیلوبایت
توضیحات:
طرح توجیهی زعفران + pdf - دانلود طرح توجیهی کشت زعفران

آخرین نگارش طرح مربوط به بهار 96 می باشد.

زعفران گیاهی چند ساله است , یعنی اینکه شما یکبار و در سال اول این گیاه را می کارید و تا چند سال می توانید از آن سود ببرید.

زعفران را می توان در مناطقی که آب و هوایی معتدل دارند و تابستان خشک و گرمی دارند کاشت.  اگر قصد دارید که زعفران کشت کنید باید در تهیه زمین توجه و دقت خاصی داشته باشید.

چرا که این گیاه در هر آب و هوایی نمی تواند رشد کند.

بهترین زمان برای کاشت زعفران ار ماه مرداد تا مهر ماه است که می توان در این موقع به کاشت زعفران اقدام کرد.
کشت زعفران

بهترین خاک برای رشد زعفران

بهترین زمین برای کشت زعفران زمینی است که خاک شنی – رسی داشته باشد و هنچنین مقدار کمی آهک داشته باشد.

زمین را باید در فصل پاییز و یا زمستان شخم عمیق زد .

در زراعت مکانیزه زعفران زمین را در پاییز سال قبل از کشت با گاو آهن شخم عمیق می زنند در بهار پس از قطع بارانهای بهاری خاک را با انجام شخم متوسط ضمن سله شکنی از وجود علفهای هرز پاک می کنند در مرداد یا شهریور پس از پخش 80 - 40 تن کود حیوانی و 200 کیلوگرم فسفات آمونیوم زمین را به صورت فارو درمی آورند و برای کاشت زعفران آماده می کنند.

نحوه کاشت پیاز زعفران

برای کاشت پیاز زعفران ابتدا چاله را با عمق 15 تا 30 سانتی متر با بیل در می آورند . در داخل هر چاله تعداد 3 تا 15 عدد پیاز زعفران می توان گذاشت .

حتما در موقع کاشت پیاز باید به این موضوع توجه داشته باشید که سر پیازها رو به بالا باشد.

برای کاشت پیاز بهتر است از عمق 20 سانتیمتری استفاده کرد زیرا این عمق پیز ها را در برابر سرمای زمستان و همچنین در برابر گرمای تابستان در امان نگه می دارند.

برای کاشت بهتر است که حتما نیروی کار حدود 4 نفر باشد  . وقتی عمل کاشت پیازها تمام شد بهتر است که سطح زمین را با کود حیوانی که کاملا پوسیده شده باشد پوشاند و زمین را به همین صورت تا زمان آبیاری باقی گذاشت.

مقدار پیاز لازم برای هر هکتار

مقداری پیازی که برای هر هکتار نیاز دارید حدود 2 تن در هر هکتار است.

پیاز زعفران
نکات مهم قبل از خرید پیاز زعفران

قبل از اینکه پیاز زعفران را خریداری کنید حتما توجه کداشته باشید که :

 پیاز زعفران باید درشت، سالم، بدون زخم، شاداب و عاری از هر نوع بیماری بوده و سن آنها از ۷ سال تجاوز نموده و پوست های اضافی و کپه هر پیاز را جدا می کنند. (کپه همان جای ریشه زایی در ته پیاز است که چوب پنبه ای و خشک می باشد) برای اینکه غده ها پس از کاشت زعفران مورد حمله آفات و امراض قرار نگیرند بهتر است قبل از کاشت زعفران با سموم جیوه ای از قبیل سرزان، تری تیزان، گرانوزال و برای هر ۱۰۰ کیلو پیاز ۵۰۰ ـ ۳۰۰ گرم سم مصرف نمود.

مقدار لازم پیاز برای کاشت زعفران در هر هکتار ۲ تن غده می باشد. اگر در سال هفتم به بعد غده ها بیرون آورده نشوند گیاه ضعیف شده و غده ها پوک می گردند و پس از یکی دو سال به کلی از بین می روند. در سال هفتم مقدار غده ای که از زمین می توان بیرون آورد ۵ برابر مقدار کشت شده در سال اول است.

داشت :
کوددهی: در اواسط مهرماه در حدود 15 تن در هکتار کود دامی به زمین داده و شخم سطحی زده می شود. بطوریکه به پیازها آسیبی نرسد اگر در مزرعه علف هرز دیده شد باید وجین انجام گیرد.
آبیاری: آبیاری در سال دوم همانند سال اول انجام می شود اگر بارندگی در حد متوسط باشد هر 20 روز یکبار آبیاری کفایت می کند(دور آبیاری به نوع خاک هم بستگی دارد و در خاکهایی با درصد شن بیشتر دور آبیاری کوتاهتر و در خاکهای رسی دور آبیاری بلندتر است)در سالهای خیلی سرد در ماههای دی و بهمن باید از آبیاری مزرعه خودداری نمود زیرا باعث یخ زدگی و فساد پیازها می گردد. آخرین آبیاری در اواسط فروردین است زمانی که برگهای زعفران رو به زردی می گرایند بعد از آن برگها را چیده و بعنوان خوراک دام استفاده گردد ولی دقت کنید که به هیچ وجه دام را برای چرانیدن در مزرعه رها نکنید چرا که به پیازها فشار آورده پیازها آسیب دیده و احتمال سبز شدن آن در سال آینده کاهش می یابد.
کنترل علفهای هرز: بهترین روش کنترل علفهای هرز وجین دستی است که دو بار در سال انجام می شود. در صورت لزوم از علفها کشهای مناسب با توصیه کارشناسان مربوطه استفاده می شود.
کاشت زعفران

آخرین نگارش طرح مربوط به بهار 96 می باشد.

طرح توجیهی کشت زعفران با آبیاری قطره ای برای شما آماده دانلود کرده ایم:
خلاصه گزارش

1-عنوان فعاليت:

کشت زعفران

2-ظرفيت :

10هکتار

3-مجري طرح:

-

4-محل اجرا :

-

5-اشتغال طرح :

66نفر فصلی

6-سرمايه ثابت طرح :

7173.51میلیون ریال

7-سرمايه گذاري کل طرح :

7543.68میلیون ریال

8-ميزان زمين طرح :

10 هکتار

9-ميزان زمين بنا :

-

10-ميزان تسهيلات مورد نياز :

5280.58میلیون ریال

11-نوع تسهيلات :

-

12-نقطه سربه سر توليد :

53.79%

13-مدت برگشت سرمايه :

3.51سال

14-نرخ بازدهي سرمايه :

20.47%








































 



1403/9/2 - تینافایل